LISTENER BEE ... 1st ever Listening Comprehension Bee exam

"Listening is about understanding what one heard.
A must for any good student". - Debashis Pati.



"When people talk, listen completely. Most people never listen." - Ernest Hemingway.




So, we wish to push your child to listen better ... with concentration.

LISTENER BEE is expected to be the "push".



Here is a FIRST LEARN & THEN TEST opportunity for your child.



# The focus is on listening to sentences / paragraphs / short stories / passages
and then answering questions based on the same.

# Children from Class 1 till Class 3 can participate in this.

# ANY child from ANY country can register ANY day for this.

# FIRST LEARN :

Listening practice material will be shared through our website after registration
for a particular level. Nothing will be couriered. No online classes to be attended
for learning.

Parents can contact us vide email for any query related to the learning material.

# THEN TEST :

There will be two rounds of tests.
Each test will be conducted in an online class. All questions will be similar
to the learning material shared only.

Details on test process will be provided to parents only before the test.
All related queries will be answered then.

Test dates will be informed vide email. Email ID provided during registration
will be used for this.

# Levels

There are 2 rounds of exam for each level.

Level 1 : Class 1
Level 2 : Class 2
Level 3 : Class 3


H and D Scholarship will be given to promising Senior KG students. They can
register for Level 1 (Class 1) while they are in Senior KG. Debashis Pati is personally
on the look out
for such kids whom he calls the "gems". He wants them to travel
faster on the learning path.

#Certificate

Certificate will be given to ALL after the FINAL ROUND.


HERE IS A SAMPLE 'LEARN & TEST'

# 25 : Audio Clip



# 25. Questions : AUDIO CLIP 25

1. Where is the Great Wall?

A. USA B. Russia C. China

2. The Great Wall separates a country from inner ..... .

A. Mongolia B. Thongolia C. Bhongolia

3. Millions of .... visit the Great Wall each year.

A. Countrymen B. Tourists C. Tribals

4. The work on the wall started over .... back.

A. A decade B. A century C. Thousand years

5. The width and height of the wall is same at all places.

A. Note known till now B. No C. Yes

6. Did the wall have towers with watches?

A. Yes B. No C. Watches are stolen

7. All those who worked to build it did so happily?

A. Yes B. No C. Only guards happy

8. Many workers .... their lives.

A. Got B. Missed C. Lost

9. Many remained buried in the wall. Who?

A. Wild animals B. Workers C. A false statement

10. Help is needed now to complete the wall’s construction.

A. Not at all B. Only a day’s work C. Yes


# 25. Answers : AUDIO CLIP 25

1. C 2. A 3. B 4. C 5. B 6. B 7. B 8. C 9. B 10. A

The Great Wall of China, considered one of the new seven wonders of the world,

winds its way up mountainsides and down valleys while it separates China from

Inner Mongolia. Built as a protective military structure, the Great Wall now

draws millions of tourists to China each year. The folklore and facts that

surround this impressive structure often fascinate and thrill children as they

learn more about this man-made miracle of architecture.

The Great Wall is over 5,000 miles. The work on the wall started over 2,000

years ago and went on till 1644. It was made from stone, earth, sticks and

bricks. The width and height of the wall varies at various points. Watch

towers were built into the wall at strategic points to allow the guards

kept vigil on possible enemy attacks.

Many people who worked to build the Great Wall did so out of no choice. They

often were soldiers or prisoners. Even common people were made to work. The

working conditions were mostly dangerous. Many workers lost their lives. There

is no count of the same. It is believed that many of them remain buried in

the wall.


LISTENER BEE ... What is the Fee



# One time fee for two rounds of exams. It includes learning material for the two rounds.

# Fee depends on the "country of residence of the child.

Total one time fee is as under:

Rs 250 or 25 Dirhams or 10 dollars or 10 Euros (wef December, 2020)



LISTENER BEE ... How to Register Now



YOU CAN register your child ANY DAY of the year from ANY Country. Registration is open 24x7.

Please send the following details and attachments to phonicsindia@gmail.com.
Do not whatsapp these details requested.

1. Name of child :
2. Grade of child in academic year 2020-2021 :
3. School of child :
4. Correspondence address:
5. email ID :
6. Mobile :
7. Attach child's school ID card image (last year's school ID proof will also do)
8. Attach payment proof

Note:

# Fee to be paid as per country of residence. Those who are residents of India may also use payment link provided below (scroll down).

# Those who can pay in Indian Rupees (but are not resident of India now) can convert there fee into Indian Rupees and pay the same. Conversion rate to be as on the date of payment. You may Google search for the same.

Bank details for making payment follows.

PHONICS eSTORE
INDIAN OVERSEAS BANK
CURRENT ACCOUNT No 194602000000469
POWAI
MUMBAI 400076

IFSC CODE : Will be provided on request. Please send request by whatsapp to +91 9820354672

If child is a current resident of India then payment may be made using the following payment link as well.



Come let us together give your child the right beginning!